Kemi

Hvad er en beregning?

19. september 2015 af NielsThoegersen - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg sidder og er i gang med at skrive min første FK rapport, men jeg er kørt lidt fast på det her beregning.

Er der nogle der vil forklare det så en dummernik kan forstå det?

(jeg TROR jeg ved hvad det er - når jeg har opmålt 1ml. syre og blandet med 9 ml. vand, kan man så ikke skrive en beregning der hedder "1ml. HCl + 9 ml. H2O = et eller andet?) :)

Hilsen Niels 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2015 af mathon

1 mL syre får ved tilsætning af 9 mL vand forøget rumfanget til det tidobbelte,
hvorfor syrekoncentrationen bliver 10 gange mindre.


Svar #2
19. september 2015 af NielsThoegersen

er det en beregning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2015 af mathon

1 mL HCl  + 9 mL H2O = 10 mL fortyndet syre
hvorved pHfortyndet = pH + 1
 


Svar #4
19. september 2015 af NielsThoegersen

Hej mathon.

Du må undskylde at jeg hele tiden spørger, men hvad mener du når du siger pH + 1?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. september 2015 af mathon

Måler du pH-værdien for 1 mL HCl (aq) og sammenligner med den målte pH-værdi efter tilsætning af 9 mL vand (husk omrøring), vil pH-værdien efter tilsætningen være 1 enhed højere.


Skriv et svar til: Hvad er en beregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.