Fysik

FysikABbogen 2 1.7.1 - Strøm og polspænding

20. september 2015 af Fysikper (Slettet) - Niveau: A-niveau

En spændingskilde har hvilespænding Uo=1,5v og indre modstand Ri=0,5 ohm. Spændingskilden sidder i et kredsløb med en ydre resistor, hvis resistans er Ry=10 Ohm.

a. Beregn strømmen I i kredsløbet

b. Beregn spændingskildens polsænding


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a.

U0 = Ri * I + Ry * I

find I.

b.

Upol = Ry * I

Brug I fra spm. a.


Svar #2
20. september 2015 af Fysikper (Slettet)

a. I=Uo/(Ri+Ry), 1,5v/(0,5 Ohm/10 Ohm) ?

b.Upol= 1,5v*0,5 Ohm*0,13A ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a.

I = 1,5v/(0,5 Ohm + 10 Ohm) = 0,14 A

b.

Upol = 10 Ohm * 0,14 A = 1,4 V


Skriv et svar til: FysikABbogen 2 1.7.1 - Strøm og polspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.