Matematik

hastighed

20. september 2015 af tripleberry (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder her med et spørgsmål, som jeg kludre lidt rundt med. Håber det nogen der kan hjælpe.

Spørgsmålet lyder således: 

Bent skal køre fra København til Odense - en total afstand på 160 km. han vil gerne nå denne tur på 1 time og 45 minutter, og i de første 90 minutter køre han 90 km/t. hvilken hastighed skal han holde resten af tiden, hvis han vil nå sit mål? 

Jeg ved at han har 30 minutter tilbage i at køre de resterne 70 km. Men kan ikke helt finde udregningen til hastigheden han skal køre, for at nå sit mål. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

90 minutter = 1,5 time

Efter de første 90 minutter har han kørt

90 km/t * 1,5 t = 135 km

Han mangler altså 25 km, hvortil han har 15 minutter = 0,25 time. Han skal altså køre med en hastighed på

25 km / 0,25 t = 100 km/t


Svar #2
20. september 2015 af tripleberry (Slettet)

okey så jeg med. Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2015 af mette48 (Slettet)

 Hele strækningen: 160 km på 1 time og 45 min = 105 min

Første del:               90 min med 90 km/t = 1,5 timer med 90 km/t giver 90*1,5 km

Rest:                       (160-90*1,5)km=  på 105-90 min=

dine tal er forkerte


Skriv et svar til: hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.