Kemi

Beregne ligevægt!!

21. september 2015 af Anna830 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved her, atfor ethansyre er K lig med 1,76 * 10^-5 M

Jeg skal beregne ligevægten, men er ikke helt sikker på hvordan her

(vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2015 af mathon

                          \frac{\left [ CH_3COO^- \right ]\cdot \left [H_3O^+ \right ]}{\left [ CH_3COO^- \right ]}=\frac{(1,0\; M)^2}{1,0\; M}>K_a                     

hvorfor der til at begynde med er ustabil ligevægt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2015 af mathon

Den ustabile ligevægt vil forskydes, så \left [ CH_3COO^- \right ] og \left [ H_3O^+ \right ] mindskes og \left [ CH_3COOH \right ] øges.

                    \frac{\left ((1,0\; M)-x \right )^2}{\left (1,0\; M \right )+x}=1{,}76\cdot 10^{-5}\; M\; \; \; \; \; \; 0<x<1,0\; M

                    x=0{,}994076\; M


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2015 af mathon

                  \begin {array} {c|c|c|c|} &CH_3COOH&CH_3COO^-&H_3O^+\\ \hline ligev\ae gtsmolaritet&1{,}99408\; M&0{,}005924\; M&0{,}005924\; M \end{array}


Skriv et svar til: Beregne ligevægt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.