Fysik

Beregn effekt i resistor

22. september 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

En opgave lyder:

En resistor har resistansen 2,9 kiloohm. Over resistansen er der en spændingsforskel på 8,5 V.

Beregn den afsatte effekt i resistoren.

Først udregner jeg strømstyrken vha. Ohms lov:

\frac{8,5V}{2900 ohm}=0,002931 A

Nu anvendes Joules lov til at udregne effekten:

2900ohm*0,002931^2=0,025W

Er dette korrekt?

Mvh. Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2015 af mathon

Det er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2015 af PeterValberg

Alternativt kan du "skyde genvej" med dette formelhjul :-)

Du kan således beregne effekten som:

P=\frac{U^2}{R}=\frac{8,5^2}{2900}=\,_{\cdots}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2015 af mathon

med enheder:

          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! P=\frac{U^2}{R}=\frac{(8{,}5\; V)^2}{2900\; \Omega }=\frac{8{,}5^2\; V\cdot V}{2900\; \Omega }=\frac{8{,}5^2\; V\cdot \Omega \cdot A}{2900\; \Omega }=\frac{8{,}5^2}{2900}\; V\cdot A=0{,}024914\; W

som den autoriserede el-installatør normalt ville korrekse sine egne elever.  :-)


Svar #4
22. september 2015 af Arccossintan (Slettet)

Tak for svarene :)


Skriv et svar til: Beregn effekt i resistor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.