Matematik

Beregninger på et ben

22. september 2015 af sumeya1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Spørgsmål 1

Find en model af anklens position som funktion af vinklen i hofte og knæ. Antag af låret har længden L=0.45m og skinnebenet længden S=0.40m.

Spørgsmål 2

Personen bevæger sit ben således at θ varierer som en funktion af tiden således at θ(0s)=90grader og θ(2s)=0grader. Bevægelsen er periodisk og kan modelleres ved en sinus funktion.

φ varierer som en funktion af θ(t) for hvilket der gælder at når θ=90grader da er φ=0grader og når θ=0grader da er φ=90grader.

Udvid modellen således, at den viser positionen af anklen som funktion af tiden.
Hint: Opstil først et udtryk for θ, dernæst for φ og anvend så disse i funktionen fra spørgsmål 1. Plot funktionen og kontroller (visuelt) at den viser den korrekte opførsel. 

Jeg har prøvet at lave den ved enhedscirklen, som desværre failede totalt. Jeg håber I kan hjælpe med forklaring, så jeg kan forstå det. 


Skriv et svar til: Beregninger på et ben

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.