Matematik

Løs ligning f(x) =g(x)

22. september 2015 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Håber der er nogle der kan hjælpe. Jeg skal løse følgende:

To funktioner f og g er bestemt ved:

f(x) = 1/4x- x + 2.

g(x) = 1/3x + 3.

Løs ligning f(x) =g(x).

Skitser graferne for f og g, og løs uligheden f(x) =<g(x).


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2015 af mathon

                       \frac{1}{4} x^2-x+2=\frac{1}{3}x+3                            multiplicer med 12

                       3x^2-12x+24=4x+36                    reduceres og ordnes

                       3x^2-16x-12=0                              

                                      

                      


Svar #2
22. september 2015 af VI1000 (Slettet)

Super, tak for hjælpen.

Havde fået den til 1/4x- 4/3x - 1 = 0, Så det passer væsentlig bedre når man ganger med 12.

Så tak for hjælpen.Når jeg skal skitse grafen, skal jeg så ikke finde diskriminaten og bagefter btuge formen

x= -b +- kvadratroden af D og divider med 2a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2015 af mathon

Find Toppunkt , skæringspunkt med akserne og 6 øvrige støttepunkter. Brug spejlingsaksen x=\frac{8}{3}


Svar #4
22. september 2015 af VI1000 (Slettet)

Super, så tror jeg har fattet det :-)

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2015 af mette48 (Slettet)

Havde fået den til 1/4x2 - 4/3x - 1 = 0 er da rigtigt, men det er nemmere at arbejde med løsningsformlen, når man ganger med 12 så der ikke længere er brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2015 af mathon

støttepunkter:           

                                                 \begin {array} {c|c} x&y\\ \hline -\frac{2}{3}&0\\ \hline 6&0\\ \hline \frac{8}{3}&-\frac{100}{3}\\ \hline -1&7\\ \hline -\frac{1}{3}&-\frac{19}{3}\\ \hline \frac{17}{3}&-\frac{19}{3} \\\end{array}


Skriv et svar til: Løs ligning f(x) =g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.