Matematik

kvartilafstanden med grupperede observationer??

23. september 2015 af NeedHelpPlz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har et lille hurtigt problem som jeg er blevet sat lidt af sporet pga.

Jeg skal finde kvartilafstanden af nogel intervaller af højder.

[155;160]  ]160;165]  ]165;170  ]170;175]  ]175;180]  ]180;185]  ]185;190]  ]190;195]  ]195;200]  ]200;205]    
     1              3               0            2               7             6              7            1               2               1      N=30

Jeg ved at kvartilafstanden er 0,75-fraktilen minus 0,25-fraktilen

0,25-fraktilen (nedre kvartil) = ]175;180] 

0,5-fraktilen = ]180;185] 

0,75-fraktilen (øvre kvartil)= ]185;190] 

Men jeg er usikker på hvordan jeg skal minus de to kvartiler.


Skriv et svar til: kvartilafstanden med grupperede observationer??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.