Kemi

PH beregning for ukendt syre

25. september 2015 af humseper1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder og kæmperemd en opgave. Er der nogen der kan hjælpe med følgende:

Hydronolysegraden i % blev bestemt til 45,5 % for en 0,02 M opløsning af en ukendt syre.

1: beregn de aktuelle koncentrationer af oxoniumioner og hydroxidioner og derpå PH og POH.

2: Beregn styrkekonstanten og styrkeeksponenten for syren.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2015 af mathon

Hydronolysegraden er 45,5%
haves ved 25°C:

            1:
                                  \left [ H_3O^+ \right ]=\alpha \cdot c_s=0{,}455\cdot (0{,}02\; M)=9{,}1\cdot 10^{-3}\; M

                                  \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{\left [ H_3O^+ \right ]}

                                  pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )

                                  pOH=-\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2015 af mathon

            2:
                     Husker du sammenhængen

                                            K_s=10^{-pK_s}=\frac{\alpha ^2}{1-\alpha }\cdot c_s    ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2015 af indianeren

Jeg husker sammenhængen men hvordan finder jeg pKs? eller for den sags skyld c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2015 af indianeren

Nu har jeg isoleret ki formlen: cs•α2 + ks•α - ks = 0    

og får

solve(0.02*(0.45)^(2)+ks*0.45-ks=0,ks) ? ks=0.007364

er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2015 af mathon

#4

         cs•α2 + ks•α - ks = 0 er samme ligning
som
                                K_s=\frac{\alpha ^2}{1-\alpha }\cdot c_s

                                K_s=\frac{0{,} 455^2}{1-0{,} 455 }\cdot (0{,}02\; M)=0{,}007597\; M


Skriv et svar til: PH beregning for ukendt syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.