Matematik

tegne graf i nspire?

26. september 2015 af nejvelda - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle, der kan foreklare mig, hvordan man tegner sådan en graf i TI-Nspire?


Svar #1
26. september 2015 af nejvelda

hov glemte den, her er den:


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Vi kan stadig ikke se noget....


Svar #3
26. september 2015 af nejvelda

Jeg kan åbenbart ikke uploade billeder :/

Men her er det:

Ligningen for en kurve er givet ved:
x=y3   ,  y ≥ 0  og  0 ≤ x ≤ 8

a) Skitser kurven. (akseenhed 1 cm  ~  1 enhed)

Det går også, hvis i kan hjælpe med at tegne i Maple eller mathcad, men gerne helst i nspire


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2015 af ElMalek (Slettet)

I Nspire ville jeg blot åbne et grafvindue, og indsætte: f(x)=x*3|0<x<8
Således har du defineret, at x skal være større end 0, men mindre end 8. Du har dermed også elimineret negative funktionsværdier... 

Se evt. http://ge.tt/4hcTxYO2/v/0


Svar #5
26. september 2015 af nejvelda

Ifølge facit skal det åbenbart se sådan her ud:  http://ge.tt/7OmjzYO2/v/0


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. september 2015 af mathjælper (Slettet)

Hej Nejvelda

Jeg går ud fra, at når du skriver x=y3, så står der i opgaven x=y3.

Hvis det er korrekt, så er du nødt til først at isolere y i ligningen. Gør du det, får du y=x1/3 - altså y lig den tredie rod af x. Hvis du tegner den med begræsninger, får du kurven, men ikke den rette linie. Den rette linie har intet med denne opgave at gøre:-)


Svar #7
27. september 2015 af nejvelda

http://ge.tt/7zwdYbO2/v/0

Her er hele opgaven, så det måske lidt nemmere at hjælpe. Men hvordan får jeg så den rette linje? Jeg går ud fra, at jeg i opg b skal bruge skæringspunktet som koordinatsættet til tyngdepunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Jeg har vedhæftet et Nspire-dokument, samt et screenshot. Det skulle gerne se sådan her ud:

http://ge.tt/9WAGBcO2


Skriv et svar til: tegne graf i nspire?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.