Kemi

pH beregning

27. september 2015 af guzbak - Niveau: A-niveau

Opgave 1) 

For en vandig opløsning af diverse ioner gælder med god tilnærmelse at 1 ml = 20 dråber. Til 1 dl rent vand tilsættes 1 dråbe 0,1 M HCl opløsning. 

Svar: pH = 4.3

Opgave 2)

Hvad bliver pH hvis vi til 1 dl af Ba(OH)2-opløsningen i opg. 1) tilsætter 1 dråbe 0,1 M HCl? 

Mit spørgsmål er da om nogle kan hjælpe mig med at forklare opgave 2?

Der står i facit at der bruges n = c*V, og OH så giver 3,195 efter (det forstår jeg ikke?).


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.