Matematik

hjælp til areal af en trekant

28. september 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde areal af en trekant med: A=56 grader, B=34 grader, C=90 grader. 

Siderne: a=4,15, b=2,80, c =5. 

Jeg har prøvet at beregne arealet ved at sige: 1/2*a*b                          1/2* 4,15*2,80 = 5,81. 

Så jeg får arealet af trekanten til 5,81, kan det passe? På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2015 af peter lind

ja


Svar #2
28. september 2015 af annahansen2 (Slettet)

Jeg skal også finde længden AC. 

Kan det passe at den er 4,15?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2015 af peter lind

Jeg har altså kun hvad du skriver i #0. Ifølge den er |AC| = b = 2,80


Svar #4
28. september 2015 af annahansen2 (Slettet)

Det er selvfølgelig rigtigt. Tak


Svar #5
28. september 2015 af annahansen2 (Slettet)

En, der kan hjælpe med denne opgave? Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal gribe den an. 

Figuren på vedhæftede fil vider en 7,5 m lang stige, der står op af en mur. Stigen danner en vinkel på 62 grader med jordoverfladen. 

Hvor højt når stigen op ad muren. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2015 af peter lind

Stige, jord og mur danner en retvinklet trekant med hypotenusen 7,5 m og den ene vinkel på 62º. Du skal finde den lodrette katete. Brug reglen om sinus i en retvinklet trekant


Svar #8
28. september 2015 af annahansen2 (Slettet)

jeg får den modstående katete til 6,62, kan det passe?


Skriv et svar til: hjælp til areal af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.