Matematik

variabler - rektangel indskrives i en cirkel

28. september 2015 af Maria10101 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave: 

Et rektangel, hvor den ene side har lænden x, indskrives i en cirkel med radius 2

a) Bestem en forskrift og definiationsmængden for den funktion, der angiver arealet af rektanglet som funktion af x.

Arealet af en rektangel: 

A = l * b

l (længden) 

b (bredden) 

Jeg har prøvet af finde længden ved hjælp af Pythagoras. 

a^2 + b^2 = c^2

L^2 + b^2 = 4^2 (da r = 2, diameteren må være 4)

Og så er jeg gået i stå. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2015 af PeterValberg

Lav en tegning (eventuelt i GeoGebra), det vil hjælpe dig meget :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. september 2015 af Maria10101 (Slettet)

Her er et billede af opgaven
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #3
28. september 2015 af Maria10101 (Slettet)

Her er en tegning :) hvad skal jeg gøre?
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #4
28. september 2015 af Maria10101 (Slettet)

Hvad skal jeg gøre? Når jeg har brugt pythagoras' sætning? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du skal indsætte L=x og isolere b. Derefter indsætter du x og udtrykket for b i udtrykket for A.


Skriv et svar til: variabler - rektangel indskrives i en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.