Kemi

Koncentrations beregning.

30. september 2015 af jan12344 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg er stødt på en lille udfordring i denne opgave. 

Determine the final volume of each lipid stock needed to make 1 mL of 5 g/L of the following mole percentage: 94% DOPC, 5% DOPG, 0.5% DSPEPPEG(2000)Pbiotin, 0.5% DID

Lipid stock concentrations: DOPC: 25g/L, DOPG: 25g/L, DSPEPPEG(2000)Pbiotin: 1 g/L, DID: 1 g/L The final lipid mixture will be brought up to 1 mL with chloroform.

I sådane nogen opgaver plejer jeg bare at bruge denne formel: V*C=V*C, men denne gang for jeg ikke angivet en "start"(se evt vedhæft) koncentration, men istedet en "start" densitet. (5 g/L ). Det ved jeg ikke hvordan jeg skal håndterer. Jeg har uploadet det jeg er kommet frem til. (Regner kun for DOPC).

Vedhæftet fil: studieportalen.PNG

Svar #1
30. september 2015 af jan12344 (Slettet)

 

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2015 af Heptan

Du kan stadig bruge formlen, bare med massekoncentrationer istedet for stofmængdekoncentrationer. Husk at gange med masseprocenterne.

Masseprocenten af DOPC kan beregnes ud fra molprocenten:

m\%(DOPC)=94\ \%\cdot M(DOPC)

hvor M(DOPC) er molarmassen for DOPC.

V=1\ \textup{mL} \cdot \frac{5\ \textup{g/L}}{25\ \textup{g/L}}\cdot m\% (DOPC) =...


Skriv et svar til: Koncentrations beregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.