Matematik

En som kan hjælpe! det haster

01. oktober 2015 af Muddisimsek (Slettet) - Niveau: B-niveau

find tallene a og b, når der oplyses at a/b=3/2 og a+3b=27?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af mathon

a=\frac{3}{2}b indsættes i  a+3b=27

     \frac{3}{2}b+3b=27

     \frac{1}{2}b+b=9

     \frac{3}{2}b=9

     \frac{1}{2}b=3

     b=6
og dermed

a=\frac{3}{2}\cdot 6=9


Skriv et svar til: En som kan hjælpe! det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.