Matematik

beregne inverse trigonomiske funktioner

01. oktober 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg skal beregne sin^{-1} \frac{\sqrt{3}}{2} og det giver så \frac{\Pi }{3}

Er der en der kan nedskrive udregningen slavisk for mig? for jeg har ikke fanget, hvordan man regner det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2015 af Pyrros

Kan Symbolab hjælpe dig?


Svar #2
01. oktober 2015 af Tila91 (Slettet)

Nej, det fordi jeg forstår ikke helt, hvor de pi kommer fra?

Er det radianer? og hvis det er tilfælder, hvordan kan man så vide at de radianer \frac{\Pi }{3} giver  \frac{\sqrt{3}}{2}i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2015 af Pyrros

Jeg har kun fået det til pi, ikke noget med radianer..


Svar #4
01. oktober 2015 af Tila91 (Slettet)

Men hvordan kan du vide at det giver pi?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

Jeg foretrækker at bruge grader

π/3 = 60 grader

sin60 = √(3) / 2   se evt i dig opslagsbog i listen over "pæne" værdier for sin el cos


Svar #6
01. oktober 2015 af Tila91 (Slettet)

Okay, så det er ikke noget, man skal kunne regne sig frem til i hovedet?


Brugbart svar (2)

Svar #7
02. oktober 2015 af mathon

oversigt:

                               \begin {array} {c|c|c|c|c|c} &0&\frac{\pi }{6}&\frac{\pi }{4}&\frac{\pi }{3}&\frac{\pi }{2}\\ \hline \cos&1&\frac{\sqrt{3}}2{}&\frac{\sqrt{2}}{2}&\frac{1}{2}&0\\ \hline \sin&0&\frac{1}{2}&\frac{\sqrt{2}}{2}&\frac{\sqrt{3}}{2}&1 \end{array}


Skriv et svar til: beregne inverse trigonomiske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.