Matematik

Enhed

02. oktober 2015 af teknom (Slettet) - Niveau: A-niveau

mm6/mm3 = hvad bliver enheden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2015 af Stats

er tallene eksponenter?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2015 af Toonwire

#0

Antagelse: mm3 =mm^3 .. mm6 = mm^6

------------------

Hvis du mener mm = millimeter så kan du betragte det som en enkelt variabel, lad os sige mm=M:

\frac{M^6}{M^3}=M^3=mm^3


Det gælder også hvis du har m som en enkelt variabel:

\frac{mm^6}{mm^3}=\frac{m^7}{m^4}=m^3


I tilfælde af at m er en enkelt variabel og eksponenten gælder hele tælleren og nævneren, hver især:

\frac{(mm)^6}{(mm)^3}=\frac{(m^2)^6}{(m^2)^3}=\frac{m^{12}}{m^6}=m^6


Svar #3
03. oktober 2015 af teknom (Slettet)

Ja, jeg mener millimeter.

(mm6/mm3)1/3 = er enheden så mm?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2015 af Stats

(mm6/mm3)1/3 = (mm3/mm))1/3 = (mm3/mm)3·1/3 = mm3/mm = mm2.

Du får derfor kvadratmilimeter

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.