Matematik

Beregn dw/dx via kædereglen

07. oktober 2015 af DavidJac (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har denne opgave hvor jeg skal regne en differentieret. Jeg kender

w=2x^{2}-3xy og y=2x+3

a. Benyt kædereglen til at beregne \frac{dw}{dx}

Ud fra min forståelse skal kædereglen i dette tilfælde opstilles som:

\frac{dw}{dx}=\frac{dw}{dy}*\frac{dy}{dx}

Men når jeg forsøger at udregne resultatet passer det ikke med svararket. Svararket siger resultatet skal være: \frac{dw}{dx}=-8x-9

Her er min udregning:

\frac{dw}{dx}=\frac{dx}{dy}*\frac{dy}{dx} 

 (-3x)*2 Finde de partielt differentiere i af de to funktion i forhold til det specifikke led.

6x reducere.

Mit svar er åbenlyst ikke rigtigt, men jeg ikke se hvad jeg gør forkert.


Svar #1
07. oktober 2015 af DavidJac (Slettet)

Ingen som kan hjælpe? :(


Svar #2
07. oktober 2015 af DavidJac (Slettet)

Glem det jeg har fundet fejlen, jeg har opstillet kædereglen forkert.


Skriv et svar til: Beregn dw/dx via kædereglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.