Kemi

Hjælp til Beregne konkoncentrationnen (hvordan beregner man det?) datter hjælp..😉

17. oktober 2015 af Michaelberg (Slettet) - Niveau: C-niveau
En god forklaring , så hun/ vi selv kan regne dem fremover??

En af opgaverne lyder sådan:

0,7 mol C5H12O6 i 5 liter vand?

På forhånd tak??

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2015 af ChemistryIsKey

Koncentration er defineret som stofmængde pr. volumen, og den meget fundamentale formel kan skrives som;

     c = n / V

I denne opgave kender i både stofmængden og det volumen, hvori denne er opløst, så det er bare at sætte ind i formlen og regne ud :)


Svar #2
17. oktober 2015 af Michaelberg (Slettet)

Hmm er det ikke andet, vi er så bare blivet så forvirret af de mellen bogstaver og tal??
Så det vil sige at svaret er på det første er 0,7/5 =0,14 M

Eksempel 2 : 1 mol H2CO3 i 500ml vand : 1/0,5= 2 M

Eksempel 3 : 0,02 mol hcl i 200ml vand : 0,02/0,2= 0,1 M

Eksempel 4 : 0,001 mol NaOH i 1liter vand : 0,001/1= 0,001 M

?



Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2015 af ChemistryIsKey

Lige præcis :)

Svar #4
17. oktober 2015 af Michaelberg (Slettet)

TAK for hjælpen qewrett ;-))

Skriv et svar til: Hjælp til Beregne konkoncentrationnen (hvordan beregner man det?) datter hjælp..😉

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.