Matematik

Isolere ligning med ln

17. oktober 2015 af cyko (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hvordan isolere man tv2? kan ikke lige huske hvilken regler der gælder med ln.

Tm=((tp1-tv2)-(tp2-tv1)) /ln((tp1-tv2)/(tp2-tv1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2015 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2015 af Stats

Tm=\frac{(tp1-tv2)-(tp2-tv1)}{\ln\left (\frac{tp1-tv2}{tp2-tv1} \right )}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2015 af Stats

Tror ikke det kan lade sig gøre, at isolere tv2.... 

Selv hvis jeg anvender maple, så vil den sige, at tv2 ikke kan isoleres.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
18. oktober 2015 af cyko (Slettet)

tak for hjælpen så må jeg prøve noget andet :)  men jeg kan godt få mathcad til at isolere tv2 men kan simpelthen ikke finde ud af hvordan ligningen skal isoleres. 

Vedhæftet fil:2015-10-18_111651.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2015 af LeonhardEuler

Enten skal du benytte W-funktionen elller lade programmer løse det numerisk som i tilfældet med Mathcad. 


Svar #6
18. oktober 2015 af cyko (Slettet)

Nu siger du w-funktionen hvad betyder det?
:-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2015 af LeonhardEuler

Lambert W function W(x) er den inverse funktion til f(z) = ze  ⇔  z = W(zez)


Skriv et svar til: Isolere ligning med ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.