Kemi

pH beregning

18. oktober 2015 af Lillyn (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et forsøg har jeg målt pH i en 0,0010 M saltsyreopløsning og 0,00010 M saltsyreopløsning til hhv. 3,05 samt 3,96

Jeg har beregnet den teoretiske pH-værdi for de to saltsyreopløsninger til:
0,0010 M saltsyreopløsning: pH=-log(0,0010)=3
0,00010 M saltsyreopløsning: pH= -log(0,0001)=4

Jeg skal sammenligne pH-ændringen i forsøget med den teoretiske pH-ændring, der har jeg gjort således:
Teoretiske pH-ændring=4-3=1
pH-ændring i forsøget=3,96-3,05=0,91

Den procentvise afgivelse=(0,91-1)/1·100%=9%
Er dette den rigtige tilgang?

Herefter skal jeg vise med beregning, hvor mange procent koncentrationen på en opløsning af 0,0010 M saltsyre må afvige for at den netop overholder kravet om maksimal afvigelse på 0,2 pH-enhed under og over den beregnede pH-værdi.
Hint: Du skal omregne pH-værdier til [H+]

Er der en, som vil hjælpe mig på vej med denne opgave?


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.