Matematik

opgaver om reaktioner

20. oktober 2015 af nejvelda - Niveau: Universitet/Videregående

Hej
Jeg har brug for hjælp ang. statik/matematik opgaver, som jeg håber jeg kan få hjælp til

1) http://ge.tt/1gcSWOQ2/v/0 - I dette link har jeg lagt en opgave ud, hvor jeg har beregnet reaktioner. Men jeg er ikke helt sikker på om det er rigtigt. Det ville være super, hvis I havde tid til at se den igennem

2) http://ge.tt/1032XOQ2/v/0 - Idette link har jeg vedhæftet en anden opgave, hvor man skal beregne reaktionerne. Men her kan jeg ikke rigtig komme i gang, da de 4 kN forvirrer mig rigtig meget. Betyder de 4 kN at der er reaktion i x-retningen, altså Ax?

hvis det er nemmere at tage en punkt af gangen, så vil jeg helst starte med 2).

Håber virkelig jeg kan få hjælp, da det er noget jeg har svært ved og ska have en test i dette.

På forhånd tak!


Svar #1
20. oktober 2015 af nejvelda

Jeg kan se at linket i 2) ikke virker, så jeg har uploadet den her.

Vedhæftet fil:opg2.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2015 af StoreNord

Da punkt A ligger fast og punkt B har hjul, må B flytte sig ved nedbøjningen af planken.

Men 3m og 1m og 1m kan jeg ikke rigtigt tolke?

Trekanten er nok en kileformet klods med en eller anden vægt? Og så er der nok noget der skal integreres.


Svar #3
24. oktober 2015 af nejvelda

Jeg har bergnet 2)'eren og får følgende resultater:

Ax=0,0 kN
Ay=-3,2 kN
By=-0,2 kN

Kan I måske regne efter og se hvad i får?

Hvis det er rigtigt, så mangler jeg kun 3)'eren, som jeg håber nogen kan hjælpe mig emd.

På forsånd tak!


Skriv et svar til: opgaver om reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.