Matematik

Løsning af ligning

22. oktober 2015 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, hvordan løser man denne ligning:

3(x+3)(2x-8)(1/2x+1)=0

Når jeg løser, ved jeg ikke, hvad jeg skal, efter jeg har fået

(6x^2-6-72)(1/2x+1)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2015 af mathon

3(x+3)·2(x-4)·(1/2)(x+2)=0

3(x+3)(x-4)(x+2)=0              brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2015 af janusvm (Slettet)

Du anvender nul-reglen;

For at venstresiden (i den øverste ligning) kan være lig med 0, skal mindst ét af leddene, som er ganget sammen, være lig med nul. Dermed ved du, at

(x + 3) = 0, \quad \text{eller} \quad (2x - 8) = 0, \quad \text{eller} \quad \left(\frac12 x + 1\right) = 0

og du finder de tre rødder ved at løse de tre ligninger hver især.


Svar #3
22. oktober 2015 af Sinimini (Slettet)

Men hvad så med det 3-tal, der står foran den første parantes?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2015 af mathon


                       3(x+3)(x-4)(x+2)=0       divider med 3

                       (x+3)(x-4)(x+2)=0

                             x=\left\{\begin{matrix} ?\\? \\ ? \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2015 af janusvm (Slettet)

3-tallet spiller ingen rolle for løsningen af ligningen, idet det bliver ganget med 0


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.