Kemi

Spektrofotometri: Beregne koncentration ud fra absorbans

22. oktober 2015 af ztuema (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har udført et par målinger, hvor jer har fået disse tal for absorbans:

665,1 nm = 0,925

665,1 nm = 0,247

Hvordan kan jeg udfra disse oplysninger beregne absorbansen?

Mine lærer har også skrevet:

C (klorofyl) = A(665nm)/83,4(1/g)

Men jeg forstår ikke helt hvad de 83,4 er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2015 af Heptan

Det er nok 0,925 og 0,247 der er absorbanserne. Du kan bruge dem til at beregne koncentrationerne C.

Lambert Beers lov er:

A=l\cdot c\cdot \varepsilon

hvor l er kuvettens bredde, c er koncentrationen og den mærkelige krusedulle ε er absorptionskoefficienten. Det ser ud til at 83,4 (1/g) er l gange ε, men enhederne stemmer ikke helt.


Skriv et svar til: Spektrofotometri: Beregne koncentration ud fra absorbans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.