Matematik

finde månens radius

24. oktober 2015 af Doc11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvis man måler vinklen fra kant tli kant (vinkeldiameteren) af månen her fra jorden, finder man en vinkel på ca. 0,52 grader.

beregn månens radius

Vedhæftet fil: math.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2015 af peter lind

Det er en retvinklet trekant med vinkel B = 0,52º/2. Brug reglen for sinusfunktionen i en retvinklet trekant


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg synes ikke, at billedet passer til opgaven?

 

Så du har

r/d = tan(v/2)  <=>

r = d*tan(v/2)

r = (384261,19 km - 6371 km)* tan(0,52/2) = 1715 km


Skriv et svar til: finde månens radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.