Kemi

Udregning af molær fraktion

25. oktober 2015 af Mulledyr (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg skal udregne den molæra fraktion af histidin ved følgende pH-værdier:

5.0

6.0

7.0

Det skal gøres ved hjælp af puffer-ligning, og det oplyses, at pK=6.0, samt at histidin kan være i ligevægt med pronoteret histidin: HisH+ <--> His + H+

Jeg ved ikke rigtigt hvordan det skal gribes an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2015 af mathon

                                           HisH^+\; \; \rightleftharpoons \; \; His\; \; +\; \; H^+
aktuelle molariteter:             x_s\cdot c_s               (1-x_s)\cdot c_s     

             pH=pK_s+\log\left ( \frac{1-x_s}{x_s} \right )

\Updownarrow

            x_s=\frac{1}{1+10^{\, pH-pK_s}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2015 af mathon

           \begin{array} {c|c} pH&1-x_s\\ \hline 5{,}0&\\ \hline 6{,}0&\\ \hline 7{,0}&\\ \end{array}


Skriv et svar til: Udregning af molær fraktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.