Fysik

Luftmodtsand og energi?

25. oktober 2015 af Studerendee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg kan simpelthen ikke gennemskue det her spørgsmål, er der nogle som kan hjælpe?  pssst - det er i forhold til luftmodstand og enerig.

Hvor meget mere energi skal der bruges (procentvis) for at overvinde luftmodstanden hvis man kører en strækning med 130 km/t frem for 110 km/t ?.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2015 af peter lind

brug at luftmodstanden er proprtional med kvadratet på hastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2015 af mathon

          F_{luft}=\frac{1}{2}\cdot C_{w}\cdot \rho \cdot A\cdot v^2

          F=k\cdot v^2
hvoraf
           \frac{F_{2}}{F_1}= \left ( \frac{v_2}{v_1} \right )^2

           \frac{F_{2}}{F_1}= \left ( \frac{130}{110} \right )^2=1{,}40

           \frac{F_{2}-F_1}{F_1}= \frac{1{,}40-1}{1}

           \frac{F_2-F_1}{F_1}=0{,}40

           \left (\frac{F_2-F_1}{F_1} \right )\cdot 100=40\%

Luftmodstanden ved 130 km/t er 40% større end luftmodstanden ved 110 km/t, hvorfor der skal bruges 40% mere energi på samme vejstrækning.


Skriv et svar til: Luftmodtsand og energi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.