Kemi

Find formelle koncentration

27. oktober 2015 af LuchoG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opløsning af salpetersyrling har pH 4,5 ved 20*C
Styrkekonstanten er 4,47*10^-4

Beregn den formelle koncentration af opløsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2015 af Heptan

Brug "middelstærk syre" formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2015 af mathon

              c_s={K_s}^{-1}\cdot10^{-2pH}+10^{-pH}

              


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2015 af mathon

detaljer:

     K_s=4{,}47\cdot 10^{-4}\; M

                 \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=k_s

                 \frac{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ H_3O^+ \right ]^2}={k_s}^{-1}

                c_s-\left [ H_3O^+ \right ]={k_s}^{-1}\cdot \left [ H_3O^+ \right ]^2     

                c_s={k_s}^{-1}\cdot \left [ H_3O^+ \right ]^2+\left [ H_3O^+ \right ]

                c_s={k_s}^{-1}\cdot 10^{-2pH}+10^{-pH}


Skriv et svar til: Find formelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.