Matematik

Bestem sin(arcsin(-0,2))

29. oktober 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan regner man overstående ud?

Jeg har selv prøvet og udregne det, men det var forkert gjort og min lærer sagde jeg skulle genaflevere den opgave. Jeg forstår bare ikke hvordan jeg skal gøre?

Jeg gjorde følgende:

Inverse troigonomiske funktioner er partiale inverse funktioner for trogonomiske funktioner.
For den inverse funktion af sinus gælder der at:

sin(arcsin(x))=x       for \left | x \right |\leq 1

og arcsin(sin(x))=x      for \left | x \right | \leq \frac{\pi }{2}

så dvs. at sin(arcsin(-0) = 0     og sin(arcsin(2)) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2015 af mathon

               \sin\left ( \sin^{-1} (-0{,}2)\right )=-0{,}2


Svar #2
29. oktober 2015 af Tila91 (Slettet)

Hvad med argumentationen, er den fin nok eller?


Skriv et svar til: Bestem sin(arcsin(-0,2))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.