Kemi

Syre og baser

31. oktober 2015 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor mange L 0,100 M NaOH, skal der tilsættes til 100 mL  0,2 M Ascobinsyreopløsning for at opløsningens pH= 4,2? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2015 af mathon

n_s=(0{,}100\; L)\cdot (0{,}2\; \tfrac{mol}{L})=0{,}02\; mol

                                  HA\; +\; OH^-\; \rightleftharpoons \; A^-\; +\; H_3O^+
ligevægtskonc.          (1-α)cs        α·cs                  α·cs          α·cs     

                                 pH=pK_s+\log\left ( \frac{n(A^-)}{n(HS)} \right )=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )
                   \Updownarrow
                                 \alpha =\frac{1}{1+10^{\, pK_s-pH}}

                                 n(OH^-)=n(NaOH)=\alpha \cdot(0{,}02\; mol)

                                 V_{NaOH}=\frac{\alpha \cdot(0{,}02\; mol)}{0{,}100\; \tfrac{mol}{L}}=\frac{\frac{1}{1+10^{\, pK_s-pH}} \cdot(0{,}02\; mol)}{0{,}100\; \tfrac{mol}{L}}


Skriv et svar til: Syre og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.