Matematik

udregning af en ukendt potens

03. november 2015 af Dag8 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle,

jeg sidder her med en række stykker hvoraf det ene lyder "1.25^x = 7.5" ville lige høre hvilken udregning man skal lave for at finde den ukendte potens, så jeg kan komme igennem min opgave.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2015 af SådanDa

1,25x=7,5, tag logaritmen på begge sider: log(1,25x)=log(7,5), brug logaritmereglen log(an)=n*log(a), det vil sige: log(1,25x)=log(7,5) <-> x*log(1,25)=log(7,5) <->  x=log(7,5)/log(1,25).


Svar #2
03. november 2015 af Dag8 (Slettet)

Mange tak skal du have :)


Svar #3
03. november 2015 af Dag8 (Slettet)

Hov - hvis nu regnestykket lyder 2 * 1.44= 12.5 

hvor henne i min udregning skal jeg få styr på den der gange 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2015 af SådanDa

Du kan bare starte med at dividere med 2 på begge sider, dvs. 2*1.44x=12.5 <-> 1.44x=12.5/2 <-> 1.44x=6.25. Og så bruge fremgangsmåden fra før :)


Svar #5
03. november 2015 af Dag8 (Slettet)

nåår jo det kan jeg egentlig godt se :P tak skal du have


Skriv et svar til: udregning af en ukendt potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.