Fysik

Udregning af tid over strækning

03. november 2015 af Flowbow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lagt opgaven som en vedhæftet fil, da jeg får en fejl ved at skrive mit spørgsmål her.

Har skrevet mine udregninger og hvordan jeg har gjort, så i nemmere har ved at se min fejl. 

Håber der en der kan hjælpe og sende mig udregning af resulatet :-)

Vedhæftet fil: Hjælp studiepotalen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan bruge, at

a = Δv/Δt  <=>

Δt = Δv/a

Δt = (12,5 m/s - 22 m/s) / -0,5 m/s2 = 19 s

 

Man kan også gøre det på den måde, som du har gjort. Man får ligningen

½*(-0,5)*t2 + 22*t - 345 = 0

som giver løsningerne

t = 20,4 og t = 67,6

Den første løsning er den samme som vi fandt før (der er bare noget afrundingsfejl). Forestil dig, at bilen kommer kørende fra et startpunkt med 22m/s og en konstant acceleration på -0,5 m/s2. Efter 20,4 s har bilen kørt 345m. Den fortsætter så videre, mens hastigheden bliver mindre og mindre. På et tidspunkt går bilen helt i stå, men da vi regner med en konstant acceleration på -0,5 m/s2, vil bilen derfor begynde at køre baglæns. Efter 67,6 s passerer bilen så 345m mærket igen. Derfor er der to løsninger.


Svar #2
04. november 2015 af Flowbow (Slettet)

Mange tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Udregning af tid over strækning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.