Matematik

Beregn afstanden fra cirklens centrum C til linjen l.

04. november 2015 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har nogenlunde en idé hvordan man skal gøre, men jeg er ikke sikker så jeg vil lige høre hvordan i gør

Vedhæftet fil: grfdgfgfgdf.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2015 af mathon

Centrumsafstand:
                                 d=\frac{\left | 3-(-5)-1 \right |}{\sqrt{1^2+(-1)^2}}


Svar #2
04. november 2015 af TingleFinger (Slettet)

Det kan da ikke passe det giver 4.95? Jeg har tjekket med geogebra og den siger 0,71


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2015 af mathon

…så har du tastet forkert ind.
centrum er (3,-5)


Svar #4
04. november 2015 af TingleFinger (Slettet)

#3

…så har du tastet forkert ind.

Undskyld jeg har lige fundet ud af at det er den forkerte cyrkel jeg har uploadet den rigtige ligning er

(x-3)2+(y-1)2=4 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. november 2015 af mathon

Centrumsafstand opdateret i overensstemmmelse med oplysningen i #4:

                                 d=\frac{\left | 3-1-1 \right |}{\sqrt{1^2+(-1)^2}}
 


Skriv et svar til: Beregn afstanden fra cirklens centrum C til linjen l.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.