Fysik

Brændværdi - korrekt udregnet?

05. november 2015 af Batman9mom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der forbruges 6,1 mL brint i den omtalte tidsperiode. Brint har en brændværdi på 12 J/mL ved 25 ?C og 1 atm. Beregn energien i det forbrugte rumfang brint.
12*6,1=73,2 J/mL

Hvad er cellens nyttevirkning?

=Nyttevirkning: 73,2/6,1 Nyttevirkning: 12 J/mL


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2015 af Kasper73

12 J/mL * 6,1 mL = 73,2 J

Nyttevirkning, eller virkingsgrad er en procentsats eller en faktor, som er udtryk for hvor meget af den tilførte energi, som man egentlig får noget ud af:   (Enytte / Etilført)*100 = Nyttevirkningen [%]

Du skal se på hvordan brinten er produceret eller forbrugt. Er den frembragt ved hjælp af electricitet produceret på et kraftværk, er der "tab" i kedlen, generatoren, transformatoren, transportlinien, mere transformation, mere transport, brintcelle. Altså hvis man kigger på nyttevirkingen af et kilo kul, for eksempel. 

Er brinten brugt på fx. en bil, så vil der være tab i cellen, motoren og hjullejer, hvor strækningen, som bilen har kørt på hvilken tid, må være udtryk for den energi, som har været til egentlig nytte.


Skriv et svar til: Brændværdi - korrekt udregnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.