Matematik

Tidligere mat sæt - 3 spg

05. november 2015 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er 3 opgavert i maj 2005 matematik sættet jeg ikke fatter hat af. Hjælp søges.

Jeg går udefra man skal anvende test for godness of fit. Kan det passe?

Mit bud på a) 

Da jeg på tegningen kan se x,y og z aksen, og det ene hjørne har punktet (0,0,0) kan jeg regne mig frem til vektorerne, ud af de punkter som hjørnerne har. 

længden af vektoren BC: (6,0,0)  llængden af vektoren BT: (-3,-3,6)

Starter med at finde planens ligning, kaldet for alfa

Anvender krydsproduktet til at regne planens normalvektoren ud, kaldet n.

np = (0, 36, 18) som jeg forkorter til (0,2,1) 

længden af normalvektoren = √(22 +12) = √5

Bundens normalvektoren nb ligger i x og y aksen og er (0,0,1). Længden af bundens normalvektor: √12 = 1

Skalarproduktet mellem de to vinkler er np*nb= 0*0+2*0+1*1=1

For at bestemme vinklen mellem de to normalvektor: cos(v) = 1/(√5*1)=0.4472 --> V = 63.43

Starter med at finde ud af to grænseværdier ved at sætte de to ligninger lig med hinanden:

f(x)=1.5x og g(x) = x+1. Benytter solve til at beregne det ud og jeg får 0 og 3.939176458.

Sætter de to grænseværdier inde i integraltegn. Mit spg er så: Skal jeg trække de to funktioner fra hinanden eller skal jeg bare integrere med hensyn til f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Tidligere mat sæt - 3 spg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.