Matematik

Forklar hvordan man finder skæringspunktet mellem linjen l og planen alpha

05. november 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem har en plan ligningen
alpha 2x+y-3z-3=0
og en linje l har parameterfremstillingen
l: (x,y,z)=(-1,1,2)+t*(3,1,-1)
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjen l og planen alpha


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2015 af mathon

skæring kræver:
                             x=-1+3t
                             y=1+t
                             z=2-t
og
                      2x+y-3z-3=0
dvs:
                      2(-1+3t)+1+t-3(2-t)-3=0

                      10t-10=0

                                   


Svar #2
05. november 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

?? Hvad kræver den


Svar #3
05. november 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

Hvad er skæringen så? Forstår det ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2015 af mathon

Beregn selv t og indsæt i parameterfremstillingen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2015 af Malene121 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2015 af mathon

      t=1
skæringspunkt
                           S(-1+3\cdot 1;1+1;2-1)=(2,2,1)


Skriv et svar til: Forklar hvordan man finder skæringspunktet mellem linjen l og planen alpha

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.