Matematik

løs ligningen f(x)=0. hjælp

08. november 2015 af stefannm (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle sammen. 

kan ikke rigtig se hvordan jeg skal komme i gang med denne opgave:

f(x)=(x^2-4)/x^2+1)

løs ligningen f(x)=0.

håber der er en der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2015 af mathon

                           \frac{x^2-4}{x^2+1}=\frac{(x+2)(x-2)}{x^2+1}=0

                           \frac{(x+2)(x-2)}{


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2015 af 123434 (Slettet)

f(x)=(x2-4)/(x2+1)=0

Benyt 0-reglen

x2-4=0 V x2+1=0

x2-4+4=0+4 V x2+1-1=0-1

x2=4 V x2=-1

√x2=√4  

x=+-2

Et tal opløftet sig selv kan ikke give et negativt tal. Derfor er der ingen løsning til x2=-1


Skriv et svar til: løs ligningen f(x)=0. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.