Fysik

Tryk i væsker - højden af en væskesøjle

10. november 2015 af Light-Lover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave omkring det at bestemme tryk i væsker.

Den her opgave går ud på at bestemme højden af en væskesøjle. Jeg kan ikke gennemskue den ligning, som jeg skal løse. Den er vedhæftet pga. store tekniske vanskeligheder.

Kan ikke gennemskue spørgsmålet


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2015 af Soeffi

Beregn hvor mange meter, vi skal dykke ned for at trykke stiger med 1 atm. 

p = p0 + h·g·ρvand

p0 = 1 atm  = 101,13 kPa, ρvand = 0,998 g/cm3, g = 9,82 m/s2.

h=\frac{p-p_0}{g\cdot \rho_{vand}} 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du har ikke brug for det totale tryk, kun trykforskellen, dvs. p-p0. Du kender hverken p eller p0, men det er også ligegyldigt, for det er kun forskellen, der bruges i formlen og det er netop den værdi, du har fået opgivet.


Svar #3
10. november 2015 af Light-Lover (Slettet)

Rigtig mange tak for hjælpen.

Nu giver opgaven super meget mening. Har siddet med den opgave i dagevis uden at kunne få det til at hænge sammen.


Skriv et svar til: Tryk i væsker - højden af en væskesøjle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.