Matematik

Har brug for hjælp til at løse en ligning

12. november 2015 af sille1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

2x2-2=70

Er lidt usikker på hvordan jeg løser en ligning med en potens 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

2x2 - 2 = 70  <=>

2x2 = 72  <=>

x2 = 36  <=>

x = ±6


Svar #2
12. november 2015 af sille1997 (Slettet)

mange tak for hjælpen


Svar #3
12. november 2015 af sille1997 (Slettet)

men hvordan kommer jeg fra x2=36 og så til x=6 skal nemlig bruge mellem regningen mellem de 2 punkter


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

x2 = 36  <=>

x = ±√36  <=>

x = ±6

Bemærk at der er to løsninger. x = 6 og x = -6. Både 6 og -6 giver 36, når man opløfter til 2. potens.


Svar #5
12. november 2015 af sille1997 (Slettet)

mange tak, kunne du muligvis hjælpe mig med mit andet oplæg


Svar #6
12. november 2015 af sille1997 (Slettet)

men jeg tænkte på hvordan fjerne du x2 altså 2 tallet ved x 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

x2 = 36

Jeg tager kvadratroden på begge sider.

x = 6

Men jeg skal huske, at både 62 og (-6)2 giver 36. Derfor er der to løsninger

x = 6 og x = -6


Svar #8
12. november 2015 af sille1997 (Slettet)

okay mange tak 


Skriv et svar til: Har brug for hjælp til at løse en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.