Kemi

Hvordan beregner jeg OH?

12. november 2015 af 321bj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave der lyder:

I en 0,0257 M HCl-opløsning er er koncentrationen af H3O+ = 0,0257 M da saltsyre reagerer så godt som fuldstændigt med vand.

Jeg har beregnet opløsningens pH til 1,59 (afrundet værdi).

Mit spørgsmål lyder så, hvordan  beregner jeg koncentrationen af OH-. ?

Jeg kender ikke pK


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af mathon

Ved 25°C
er:
                    \left [ H_3O^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]=10^{-14}\; M^2


Svar #2
12. november 2015 af 321bj (Slettet)

Ok tusind tak for svar 


Svar #3
12. november 2015 af 321bj (Slettet)

Jeg skal bare isolere koncentrationen af OHog løse ligningen mht. den størrelse ik?

jeg har på denne måde fået det til 2,57*1012

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2015 af mathon

Det er forkert.
                                    \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{0{,}0257\; M}=3{,}89\cdot 10^{-13}\; M


Svar #5
13. november 2015 af 321bj (Slettet)

tusid tak for svar, fandt ud jeg havde isoleret forkert/byttet om på dem


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg OH?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.