Matematik

Differentialligninger - At gøre prøve

15. november 2015 af Toffiie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :)
Sidder med en opgave, hvor jeg skal gøre prøve.

Jeg har 2 differentialligninger:
dA/dt = -Ka*A samt dA/dt=F*Ka*A-K*A
Og jeg skal bevise at disse tilsammen har denne løsning:
A(t)=Ka*F*A0/(Ka-K)*(e-K*t-e-Ka*t)

Har fundet venstre side (altså differentieret A(t)):
VS: Ka*F*A0/(Ka-K)2*(K*e-k*t+Ka*e-ka*t) Er det rigtig?

Det store problem kommer, når jeg skal indsætte noget på højre side.
Nogle som har en idé til hvordan det skal gøres?
(Ved at A(t) er løsningen til differentialligningerne, kan bare ikke for det til at give det samme)

Håber I kan hjælpe :) 


Svar #1
15. november 2015 af Toffiie (Slettet)

Har selv fundet ud af det, men tak fordi du ville prøve at hjælpe mig :)


Skriv et svar til: Differentialligninger - At gøre prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.