Matematik

Gange i parents

15. november 2015 af AndersNymark (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=(0.5*l-x)*x

Hvordan ganger man denne parents ud? På forhånd tak :)


Svar #1
15. november 2015 af AndersNymark (Slettet)

Eller finder f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2015 af SådanDa

Du skal gange hvert led i parantesen med det som står udenfor:

(0,5x-x)·x=0,5·l·x-x·x=0,5·l·x-x2


Svar #3
15. november 2015 af AndersNymark (Slettet)

Tusind tak :)


Svar #4
15. november 2015 af AndersNymark (Slettet)

Hvordan løser man så denne ligning?

0.5*l*x-x^(2)=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Det er nemmere at løse ligningen (0,5·l-x)·x = 0.

Her bruger du nulreglen.


Skriv et svar til: Gange i parents

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.