Fysik

Trykket fra en cylinder

15. november 2015 af enelleranden (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har fået spørgsmålet 
"Beregn trykket mod underlaget fra en massiv cylinder, som står på endefladen på et vandret og plant bord i Danmark og har en højde på 35 cm og er lavet af bly (opgaven kan løses, selvom cylinderens areal ikke kan beregnes)" 

Men hvordan kan den det? Når selve definitionen af tryk jo er p=F/A ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

p = F/A =

mcylinder*g/A =

Vcylinderbly *g/A =

A*h*ρbly *g/A =

h*ρbly*g


Svar #2
15. november 2015 af enelleranden (Slettet)

Fantastisk! Det var jeg ikke kommet særlig langt med uden hjælp. Tusind tak :)


Skriv et svar til: Trykket fra en cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.