Kemi

Antag, at du afbrænder 1 L fyringsolie med massefylden 0,95 g/mL.

16. november 2015 af vleranda10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I opgave 89 i Basiskemi C opskrev du et reaktionsskema for fuldstændig forbrænding af tetradecan

(C14H30). Skriv dette igen:

2C14H30(l) + 43O2(g) -> 28CO2(s) + 30H2O (g)

Antag, at du afbrænder 1 L fyringsolie med massefylden 0,95 g/mL. Hvor mange g carbondioxid

dannes ved denne forbrænding? Hvor meget fylder den dannede mængde carbondioxid?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Find massen af tetradecan:

m(C14H30) = 1000 mL * 0,95 g/mL = 950 g

Find stofmængden af tetradecan:

n(C14H30) = m(C14H30)/M(C14H30)

I reaktionsligningen kan du se at bliver dannet 28 CO2 ud af 2 tetradecan. Så stofmængden af den dannede CO2 er derfor:

n(CO2) = 28/2 * n(C14H30)

Massen af CO2 kan så findes som

m(CO2) = n(CO2) * M(CO2)

Idealgasligningen:

pV = nRT  <=>

V = nRT/p

Indsæt n(CO2), T = 298K og p = 1 atm.


Svar #2
17. november 2015 af vleranda10 (Slettet)

#1
Hvordan finder du frem til at T = 298 K og p = 1 atm?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg gætter bare på at de vil vide hvor meget det fylder ved stuetemperatur og atmosfæretryk.


Skriv et svar til: Antag, at du afbrænder 1 L fyringsolie med massefylden 0,95 g/mL.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.