Matematik

Find tangentligningen

16. november 2015 af AndersNymark (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke finde tangentligningen for følgende formel i hånden. Håber i kan være behjælpelige m. fremgangsmåden. På forhånd tak.

f(x)=x^(3)-6x^(2)+12x-6


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2015 af SådanDa

Du skal bruge at (a·xn)'=n·a·xn-1, det kan du bruge på hvert led! :)


Svar #2
16. november 2015 af AndersNymark (Slettet)

Dvs. jeg skal differentiere den.. Men det får jeg jo ikke tangentligningen af?

f'(x)=3*x^2-6*2*x+12

f'(x)=3*x^2-12*x+12


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2015 af SådanDa

Ahh, jeg fik vist ikke læst dit indlæg ordentlig, det må du undskylde.

Når du har den differentierede kan du finde tangentligningen i et givet punkt (x0,f(x0)) som:

y=f'(x0)·(x-x0)+f(x0)


Svar #4
16. november 2015 af AndersNymark (Slettet)

Tusind tak for det :)


Skriv et svar til: Find tangentligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.