Matematik

Hvad betyder X E i en funktion?

17. november 2015 af blackwater (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=80·x^0,4-4x-100,x ∈[0;130]

Mit gæt er at det betyder at jeg kun skal betragte funktionen indenfor dette spektrum, altså fra x=0 og y=0 til x=130 og y=130 på koordinatsystemet. Er dette korrekt eller skal det bruges på andre måder?

Vedhæftet fil: matematiks.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2015 af mathon

                              x\in[0\, ;130]       x tilhører intervallet  [0\, ;130]


Svar #2
17. november 2015 af blackwater (Slettet)

Hvis jeg forstår dit svar korrekt så er mit gæt også korrekt, at jeg kun skal tegne grafen fra 0 til 130 på xaksen


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Det betyder, at funktionen kuner defineret for 0≤x≤130. Der er ikke nogen begrænsning på y.

∈ læses "element i". [0;130] er det lukkede interval fra  til 130, mens det åbne interval skrives ]0;130[. At intervallet er lukket ved den lave ende, vil sige, at den angivne værdi er indeholdt i intervallet.


Svar #4
17. november 2015 af blackwater (Slettet)

Tak for det, nu forstår jeg det :-)


Skriv et svar til: Hvad betyder X E i en funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.