Matematik

Rente

17. november 2015 af superfisk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg er lidt i tvivl om hvilken formel man skal bruge til at kunne regne ud:

Hvor mange penge der står på en konto efter 3 år, når der bliver indsat 20.000 og der er en rente på 4% hvert år...

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2015 af 123434 (Slettet)

Kn=K0*(1+r)renteformlen hvor Kn=slutbeløbet og K0=startbeløbet

Kn=20.000*(1+0,04)3


Svar #2
17. november 2015 af superfisk (Slettet)

Hanne har 20.000 ind på en konto med en rente på 4 % hvor der efter 3 år står 22.497,3 kr

Anne har sat 15.000 ind på en konto med en rente på 8% hvor der efter 3 år står 18.895,7 kr 

Hvad er formlen så hvis man skal finde ud af hvor mange år der skal gå før at der står det samme på deres konto med samme rente?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2015 af 123434 (Slettet)

Hanne

K0=20.000

Kn=22.497,3 

r=4%

Kn=K0*(1+r)n

22.497,3=20.000*(1+0,04)n

22497,3=20.000*(1,04)n

22487,3/20.000=20.000*(1,04)n/20.000

22487,3/20.000=(1,04)n

log(22487,3/20.000)=log(1,04)n  vi er nødt til at tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet, da 1,04 er opløftet i en ukendt eksponent

log(22487/20000)=n*log(1,04)

n=log(22487/20000)/log(1,04)

Antallet af terminer findes ved formlen n=log(Kn/K0)/log(1+r)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2015 af SuneChr

# 2
20000·1,04n  =  15000·1,08n    ⇒
        4·1,04n  =  3·1,08n            ⇒
                       4/3  =  (1,08/1,04)n         ⇒
                7 < n < 8


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.