Fysik

Mekanisk energi og arbejde

18. november 2015 af Children (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en øvelse i Fysik AB bogen, som jeg simplethen ikke kan finde ud af. Jeg håber, at der er nogle, som bare kan hjælpe mig med en af opgaver. 

Den lyder som følgende:

Vi ser på en bil, der vejer 1250 kg. Vi regner med, at bilen kører med hastigheden 80 km/h. Ved denne hastighed kan vi regne med, at den samlede modstandskraft Fmodstand fra vind og vej er på 160 N. Den fremadrettede trækkraft på bilen betegner vi med Fmotor. Den samlede ydre kraft Fydre i kørselsretningen er så

Fydre = Fmotor - Fmodstnd

a. Beregn motorkraften, når bilen kører hen ad en vandret vej med konstant hastighed på 80 km/h.

b. Bilen fortsætter med at køre hen ad en vandret vej. Men nu øges motorkraften til 350 N, mens bilen kører 200 m. Beregn bilens sluthastighed. Antag, at modstandkraften er uændret. 

Bilen kører nu op af en bakke. Bakken er stejl med en stigning på 10%. Det betyder, at for hvor 10 m bilen kører op ad bakken, stiger den med 1 m i lodret retning. 

c. Bilen kører 150 m op ad bakken. Bregn Stigningen i bilens potentielle energi. 

d. Antag at bilen kører op ad bakken med en konstant hastighed på 80 km/h. Beregn stigningen i bilens mekaniske energi, når den har kørt 150 m op ad bakken. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2015 af peter lind

a. Hvis hastigheden er konstant er den resulterende kraft 0

b) Brug at arbejde = kraft*vej til at finde hvor meget ekstra energi bilen har fået

c) potentiel energi = m*g*g


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2015 af Lakey (Slettet)

rettelse: Epot=m*g*h


Skriv et svar til: Mekanisk energi og arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.