Matematik

Legemets temperatur... HASTER

18. november 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et opvarmet legeme afkøles i luft, hvis temperatur er 20º. Efter 5 minutters forløb er legemets temperatur 200º. Efter yderligere 5 minutters forløb er temperaturen faldet til 160º. Hvor varmt var legemet oprindeligt?

Jeg har regnet frem til en funktion, som løsning til en differentialligning, der ser således ud: y(x)=20+\frac{180}{e^{0.25}}*e^{-0.05x}

Hvad skal man gøre for, at bestemme, hvor varmt var legemet oprindeligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2015 af StoreNord

Geogebra fortæller mig, at din y(x) er helt forkert.


Svar #2
18. november 2015 af 102938475 (Slettet)

Jeg har fundet frem til en løsning til differentialligningen \frac{dy}{dx}=c*(y(x)-20), som ser sådan her ud: y(x)=20+c*e^{ax}

Jeg indsætter til, at starter med punktet y(5) = 200, og derefter punktet y(10) = 160.

Fremgangsmåden, er det samme som billedet, som jeg vedhæfter her nu. 


Svar #3
18. november 2015 af 102938475 (Slettet)

På billedet står der k istedet for a 


Svar #4
18. november 2015 af 102938475 (Slettet)

Hvad er der gjort forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2015 af SuneChr

# 2
Du har ombyttet c og a.
a er koefficient til ecx


Svar #6
18. november 2015 af 102938475 (Slettet)

Hvordan vil løsningen så se ud? 


Skriv et svar til: Legemets temperatur... HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.