Fysik

Energi

19. november 2015 af mussi9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg ville spørge om nogle kunne hjælpe mig med disse opgaver? 


Svar #1
19. november 2015 af mussi9 (Slettet)

.


Svar #2
19. november 2015 af mussi9 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2015 af Jegvedingenting

Opgave 1

Ekin = 1/2 · m · v2

massen er i kg

hastigheden er i m/s, så du skal omregne de 75 km/t til meter pr. sekund også indsætte dine tal.


Svar #4
19. november 2015 af mussi9 (Slettet)

hvordan omregner jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2015 af Jegvedingenting

Altså på 1 time har du 60 minutter som svarer til 3600 sekunder, fordi 60 · 60 = 3600 sek

1 km = 1000 meter

Så 1 km/t er 3,6 m/s.

I dit tilfælde har vi jo 75 km som er det samme som 75 000 meter, altså 75·1000 

Så du skal dele afstanden i meter med 3600 sekunder: 75000/3600 = 20,83 m/s

Generelt hvis du skal omregne fra m/s til km/t skal du gange med 3,6.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2015 af mathon

                        P=0{,}60\cdot \frac{m\cdot g\cdot h}{t}

                        P=0{,}60\cdot \frac{V\cdot \varrho \cdot g\cdot h}{t}

                        \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! P=0{,}60\cdot \frac{(1600\; m^3)\cdot (1000\; \tfrac{kg}{m^3}) \cdot (9{,}82\; \tfrac{N}{kg})\cdot (28\; m)}{60\; s}=4{,}4\cdot 10^6\; \tfrac{J}{s}=4{,}4\; MW


Svar #7
19. november 2015 af mussi9 (Slettet)

undskyld men kan du forklare?? 


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.